Recorddroog

In een groot deel van het land is deze maand nog geen, of vrijwel geen druppel regen gevallen. De droogte houdt ook dit weekeinde nog aan, waarbij de temperatuur weer fors omhoog zal gaan.

Maandag en dinsdag zal hier en daar sprake zijn van een bui, maar pas in de loop van woensdag lijkt er in heel het land regen van betekenis te gaan vallen. In De Bilt werd gisteren een droogterecord geëvenaard. In dertig dagen tijd, sinds 22 maart, is daar maar 0,3 mm neerslag gevallen. Vandaag en morgen is zelfs sprake van een absoluut record, want het droogste tijdvak van 31 en 32 dagen in het veleden had 0,4 mm neerslag opgeleverd. Gelukkig is de afgelopen winter nat geweest, waardoor de droogte momenteel weliswaar reden geeft tot enige zorg, maar nog niet nijpend is.

Dit weekeinde zal de zon opnieuw flink schijnen, al drijft er wel sluierbewolking over die in het noorden het dikst is. Bij een zwakke tot matige zuidoostelijke wind wordt het vanmiddag 14 tot 18, maar morgen 17 tot 24 graden.

Na het weekeinde dringen een paar zwakke storingen tot onze omgeving door. Het wordt dan bewolkter, en bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest, zelfs een tikje zwoel. Vooral ’s middag kan zich een enkele bui ontwikkelen, maar veel plaatsen houden het nog droog. De maxima liggen tussen 17 en 24 graden.

In de loop van woensdag volgen zwaardere buien en dan kan het ook gaan onweren.