Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk live programma vanuit vanuit café The Florin in Utrecht. Met cabaret van Kees van Amstel, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Roel Bloemen en Leo Alkemade. Radio 2, 12.05-14.05u.

Radio Bergeijk. Entermatie voor de hele natie, rechtstreeks vanuit GrandCafé Beeks, gepresenteerd door Toon Spoorenberg en Peer van Eersel. Radio1, 18.33-19.04u.

Opera live. La fille du régiment. van de componist Gaetano Domenico Maria Donizetti (1797-1848). De eerste Franse opera van Donizetti is een romantische komedie, waarin de Zwitser Tonio allerlei hindernissen moet nemen, voordat hij met de Franse regimentsdochter Marie kan trouwen. Met Natalie Dessay als Marie en Juan Diego Florez als Tonio. Koor en Orkest Weense Staatsopera, onder leiding van Yves Abel. Radio 4, 19.02-23.00u.

Simek ’s nachts. Gesprek met Maya Lievegoed, schrijfster van het boek Zusje van mijn zusje. Geboren bij psychotische ouders. In dit boek blikt Maya terug op de turbulente jeugd die zij met haar zus beleefde. Radio 1, 0.02-1.00u