NMa gaat akkoord met suikerfusie CSM en Cosun

Diemen, 21 april. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de verkoop van CSM Suiker aan Cosun, de voormalige Suikerunie, goedgekeurd. Dat heeft de karteltoezichthouder gisteren bekendgemaakt. Volgens de NMa leidt de combinatie niet tot een monopolie. De twee suikerproducenten verwachten de fusie dinsdag af te ronden. Beide bedrijven toonden zich gisteren verheugd over de mededeling van de NMa. Cosun kwam in de zomer van vorig jaar met voedingsconcern CSM overeen de suikerdivisie te kopen voor 202 miljoen euro. CSM wil zich concentreren op de andere activiteiten, waaronder de markt voor bakkerij-ingrediënten en die voor melkzuur en -derivaten. Cosun uit Breda en CSM Suiker zijn de belangrijkste spelers op de Nederlandse suikermarkt. Samen hebben ze ongeveer 5 procent van de Europese suikermarkt in handen.