Nieuwe nederlaag voor Admirals

De Amsterdam Admirals hebben ook hun tweede wedstrijd in de Europese NFL verloren. Gisteren was Rhein Fire in de Amsterdam Arena met 16-10 te sterk voor de American footballers uit Amsterdam. Eerder leed de ploeg al een nederlaag tegen het Duitse Frankfurt Galaxy (30-14).

Vooral Admirals-quarterback Drew Olson had het in de eerste thuiswedstrijd moeilijk. De Duitsers drongen zeer snel door de verdediging van de thuisploeg heen en maakten Olson het gooien vrijwel onmogelijk. De passes die hij wel lanceerde, kwamen zelden goed aan.

Toch begon het team van coach Bart Andrus voortvarend. In de eerste minuut onderschepten de Admirals direct de eerste poging van Rhein Fire om terreinwinst te boeken. Vervolgens maakte runningback Jonathan Smith in de derde minuut een touchdown voor de Amsterdammers. De conversie bracht de stand op 7-0. Met twee fieldgoals kwamen de Duitsers voor rust terug tot 7-6.

Noriaki Kinoshita, de enige Japanner in dienst van de Admirals, maakte in het tweede kwartier nog een spectaculaire terreinwinst van ongeveer 30 yards, maar de scheidsrechters constateerden een overtreding en keurden de poging af.

De arbiters waren de hoofdrolspelers in het tweede kwartier. Ze zagen de ene na de andere overtreding en daardoor leden vooral de Amsterdammers verschillende keren terreinverlies.

Net als tegen Frankfurt kwamen de Admirals pas na de rust echt in de problemen. Meteen na de pauze walsten de Duitsers over de Amsterdammers heen met een touchdown en een conversie: 7-13. De Admirals kwamen nog wel terug tot 10-13 door een fieldgoal, maar het lukte de ploeg van Andrus niet meer om grip op de wedstrijd te krijgen.

Pascal Matla kwam niet aan spelen toe, ondanks dat zijn collega’s op het veld quarterback Olson vaak niet goed wisten af te schermen. De andere Nederlander in het multiculturele team van de Admirals, Akwasi Mensah, kreeg wel speelminuten. (ANP)