Internet Voorkeur

Amstel Gold Race. Zondag wordt voor de 42ste keer de Amstel Gold Race gereden, de enige wielerklassieker op Nederlandse bodem. De start is in Maastricht, de finish ligt op de Cauberg in Valkenburg. Het wordt de laatste Gold Race voor Michael Boogerd, die al een decennium lang als een van de topfavorieten van start is gegaan en die de wedstrijd één keer won.

Op de website www.amstelgoldrace.nl vindt de bezoeker onder andere het complete deelnemersveld en een kaart met het parcours. Dat bestaat gewoontegetrouw uit diverse lussen door het heuvelland van Zuid-Limburg, waarbij verschillende trajecten meerdere keren worden gereden, soms in tegengestelde richting. De kaart van het parcours vergt daarom ook drie kleuren.

In de sector nieuws staat te lezen dat de coryfeeën Steffen Wesemann en Nick Nuyens hebben getwijfeld over hun deelname maar toch starten, dat de Spanjaard Alejandro Valverde zijn zinnen op de race gezet heeft en dat aan de toertocht, die zaterdag wordt gereden, ruim 14.000 mensen meedoen.

meer informatie op www.amstelgoldrace.nl