H&R Block: koper hypotheekdivisie

New York, 21 april. De grootste keten van belastingadviseurs van de VS heeft alsnog een koper gevonden voor de verliesgevende hypotheekdivisie. H&R Block verkoopt de divisie voor risicovolle `subprime` hypotheken aan de private-equityonderneming Cerberus Capital Management. Volgens persbureau Bloomberg betaalt Cerberus 800 miljoen dollar (588 miljoen euro) voor de divisie, 40 procent minder dan H&R Block wilde. Door het gestegen aantal wanbetalers is het verlies van de divisie de laatste drie kwartalen opgelopen tot 250 miljoen dollar. Het aandeel H&R Block steeg 3 procent op het nieuws. ”Gezien de aanzienlijke veranderingen op de hypotheekmarkt zijn we tevreden met de uitkomst”, zegt H&R Block-bestuurder M. Ernst. Op het hoogtepunt van de Amerikaanse huizenmarkt was de hypotheekdivisie nog goed voor 60 procent van de winst van H&R Block.