Hercules

De Nederlandse Opera brengt, na een serie opera’s van Händel in producties van Karl-Ernst Herrmann en Pierre Audi, nu zijn oratorium Hercules in geënsceneerde vorm, geregisseerd door Luc Bondy en begeleid door St. James’ s Baroque o.l.v. Christopher Moulds.

„Zo’n Engels oratorium heeft voordelen boven de Italiaanse Händel-opera’s, met hun lange stroom aria’s, een enkel duet en op zijn best een afsluitend ensemble. Hier zijn tal van koorpassages hoogtepunten in de voorstelling. [...] De drieënhalf uur durende voorstelling komt moeizaam op gang. [...] Het al te neutrale decor van Richard Peduzzi helpt ook al niet. [...] Vocaal mag deze Hercules er echter zeker zijn.”

Kasper Jansen, 18 april 2007

Hercules: t/m 10/5 Muziektheater Amsterdam. Inl.: www.dno.nl; (020 6255455

Radio 4: 12/5