Debat over ABN AMRO

ABN Amro, office in the City of London, 250 Bishopgate Photo from: Alex MacNaughton 22C Highgate West Hill, London, N6 6NP 07774 839 660 alex.macnaughton@virgin.net Vat No. 722 764 5
ABN Amro, office in the City of London, 250 Bishopgate Photo from: Alex MacNaughton 22C Highgate West Hill, London, N6 6NP 07774 839 660 alex.macnaughton@virgin.net Vat No. 722 764 5 MacNaughton, Alex

Het kan zijn dat een solide bank opduikt, een overname doet en in het kader van zijn eigen strategie besluit te herstructureren. Nou, laat ze dan maar naar de toezichthouder komen. We zullen ernaar kijken en als het er goed uitziet zal er geen enkel probleem zijn.

President Nout Wellink (De Nederlandsche Bank) in de Financial Times, 9 april (naar aanleiding van gesprekken met Barclays Bank)

De tegenstanders van het ‘Angelsaksische’ kapitalisme slaan de plank volledig mis. De reden dat Nederlandse bedrijven de aandacht op zich hebben gevestigd, is dat zij na jaren van ontoereikend ondernemingsbestuur kwetsbaar zijn geworden. Nederlandse bedrijfsbesturen zijn altijd beschermd geweest door een van de meest gedetailleerde en aandeelhoudersonvriendelijke ‘regimes’ van de grotere markten.

Simon Nixon in Breaking Views, NRC Handelsblad, 13 april

Vanuit prudentieel oogpunt zou een bod van het consortium een sterk risicoverhogende en complicerende factor zijn, zowel in de voorbereiding van de transactie als in de executie en implementatie daarvan.

Persbericht DNB, 18 april, naar aanleiding van een mogelijke overname en opsplitsing door Banco Santander, Fortis en Royal Bank of Scotland

We verwachten dat het fusiescenario vooralsnog de hoogste waarde heeft voor onze klanten en de geringste impact voor onze medewerkers in Nederland. Maar dat wil niet zeggen dat we de mogelijkheid van een zelfstandig bestaan al opgeven.

Sacha Scholten, voorzitter van de centrale ondernemingsraad ABN Amro, in de Volkskrant, 19 april

Wij bekijken de combinatie met ABN Amro vanuit een sterke positie en dat betekent dat we kunnen weglopen als we dat zouden willen.

Barclays-topman John Varley in De Telegraaf, 20 april

Je moet als investmentbank bij de huidige strijd betrokken zijn, anders loop je de achterstand nooit meer in. Je keldert op alle lijstjes. Als negen van de tien toppers betrokken zijn en jij niet, heb je wat uit te leggen.

Steven van Rijswijk, ING Wholesale, in NRC Handelsblad, 20 april