Bestuur van TNT bevriest salaris, verhoogt bonussen

Amsterdam, 21 april. De directie van TNT ziet dit jaar af van een stijging van het basissalaris. Wel kunnen de directieleden rekenen op fors hogere bonussen als ze goed presteren. Dat zei commissaris James Cochrane, voorzitter van de beloningscommissie van het post- en expressconcern, gisteren op de aandeelhoudersvergadering. Aanleiding voor het bevriezen van het basissalaris is de ingrijpende reorganisatie die TNT bij zijn postdivisie doorvoert. Het concern schrapt tot 2010 tussen de 6500 en 7000 banen. TNT was van plan om het basissalaris van zijn directieleden dit jaar met 5 procent te verhogen om de inkomens meer in lijn te brengen met die van andere Europese ondernemingen. De loonsverhoging wordt echter wel per 1 januari 2008 ingevoerd, zo verklaarde Cochrane. TNT-bestuursvoorzitter Peter Bakker verdiende afgelopen jaar nog 900.000 euro als basissalaris. Hij ontving bovendien een bonus van meer dan 1 miljoen euro. Bakker kan dit jaar een forse hogere bonus tegemoet zien.