AEX op recordhoogte

De AEX-index is gisteren gesloten op 536,36 punten, de hoogste stand in de afgelopen vijf jaar. Het betekende een winst van 1,5 procent ten opzichte van afgelopen donderdag. Zowel overnamenieuws in diverse sectoren als het record van 12.961 punten op Wall Street stuwde de beurskoersen omhoog.

De overnamestrijd rond de Britse drogisterijketen Alliance Boots alsmede overnamegeruchten rond de Franse bank Société Générale, waarop de Italiaanse bank UniCredit zou azen, zorgden voor flinke koersstijgingen van de betreffende aandelen. Alliance Boots won 8 procent. De koers van Société Générale schoot 9 procent omhoog, UniCredit werd 3,8 procent duurder.

Het aandeel ABN Amro steeg met 1,5 procent nadat de Britse bank HSBC liet weten geïnteresseerd te zijn in de Braziliaanse activiteiten van ABN Amro, als Barclays die na de overname te koop zou aanbieden. Aegon, Fortis en ING stegen tussen de 1,8 en 2 procent. Staalbedrijf Arcelor Mittal was de sterkste stijger met 4,7 procent. Oorzaak was het nieuws dat het concern voor het eerst staal gaat exporteren uit de VS.