Televisie Overige Films

Lost in Space (Stephen Hopkins, 1998, VS). Gezin lijdt schipbreuk in een afgelegen planetenstelsel. Met William Hurt als pater familias, Gary Oldman als kwade genius en een reeks computertrucages waar geen eind aan komt. RTL7, 20.30-22.50u.

It Takes Two (Andy Tenant, 1995, VS). Formule-draak met de niet-identieke tweelingzusjes The Olsen Twins, bekend uit de tv-serie Full House. ‘Streetwise’ weeskind en dochter van ongelukkige weduwnaar wisselen van rol en koppelen en passant Kirstie Alley en Steve Guttenberg. Tien, 20.35-22.30u.

De zaak Alzheimer (Erik van Looy, 2003, België/Nederland). Politiethriller waarin de kwestie Dutroux doorklinkt. Voornaamste troef is Jan Decleir als aftakelende huurmoordenaar. België 1, 20.40-22.45u.

* Luna Papa (Bakhtyar Khudojnazarov, 1999, Rusland). Bonte, fantastisch-realistische ‘roadmovie’ door een, door de burgeroorlog volkomen ontregeld Tadzjikistan, waar runderen, bijvoorbeeld, uit vliegtuigen kunnen vallen. Jongedame gaat met haar vader en broer op zoek gaat naar de verwekker van haar ongeboren kind. België 2, 23.05-0.55u.

* Sous le sable (François Ozon, 2000, Frankrijk). Minimalistisch drama over de strijd tegen de onvermijdelijkheid van de dood. Charlotte Rampling ontkent dat haar man verdronken is in zee, omdat zijn lichaam nooit gevonden is. Haar lichaam, gedetailleerd bestudeerd als symbool van de schoonheid van het vergankelijke, levert impliciet bewijs van haar ongelijk, en toch wil je haar geloven. Ned.2, 24.00-1.35u.

* Lawn Dogs (John Duigan, 1997, VS). Intrigerende, magisch-realistische film over de niet getolereerde vriendschap tussen een tienjarig meisje en de jongeman die het gras maait in de tuinen van een Amerikaanse suburb. BBC2, 1.05-2.40u.