Stippel het stippelkuiken

Er was eens een kip en die hield erg veel van kleine kuikentjes. Op een dag legde ze zelf een ei. Ze was heel erg blij. Maar eigenlijk wist ze helemaal niet hoe ze hem moest uitbroeden. Moet ik hem soms in de oven doen? dacht moeder kip. Maar na twee uur in de oven lag er nog gewoon een eitje. Ze probeerde van alles maar het ei kwam niet uit. Vader haan kwam toen thuis. Hij wou nog zeggen hoe ze het ei moest uitbroeden, maar dat wilde de kip niet. Vader haan legde het ei snel op een stoel, maar dat merkte de kip niet. Ze ging zitten op de stoel. Ze ging goed nadenken op de stoel hoe ze het ei moest uitbroeden. Ze bleef heel lang nadenken, wel een paar weken. En opeens hoorde ze krak! Piep! en een klein kuikentje stapte uit het ei. Hij had allemaal gekleurde stippen op zich. Ze noemde hem stippel en ze was heel gelukkig met hem! Einde

Verhaal van Milou Carstens, 8 jaar, uit Den Haag