Springen en zwaaien

„Dreadlocks & Lippenstift vertelt onder meer over de ziekte anorexia. Dat is een zwaar onderwerp.” Door korte zinnen te gebruiken leest het boek makkelijk weg. „Uiteindelijk moet een boek wel fijn zijn om te lezen”. (foto: uitgeverij Leopold) auteur: Maren Stoffels

Kinderboekenschrijfster Maren Stoffels is nog maar negentien jaar. Deze week kreeg zij voor Dreadlocks & Lippenstift, haar eerste boek, dat in 2005 werd uitgegeven, de Prijs van de Jonge Jury 2007. Dat is een jury van achtduizend kinderen tussen de twaalf en zestien jaar. „Ik vind het een hele eer dat mijn boek gekozen is”, zegt Maren. „Ik schrijf voor kinderen dus is het leuk als je juist door je publiek gekozen wordt.” Maren had niet verwacht dat zij zou winnen. „Toen ik het hoorde dacht ik ‘hè’, en toen heb ik staan springen en zwaaien met mijn armen. Iedereen in de zaal deed mee, net als je op tv ziet bij awards.”

Maren denkt dat haar boek gekozen is omdat moeilijke en realistische onderwerpen er luchtig en met humor in zijn beschreven. „Dreadlocks & Lippenstift vertelt onder meer over de ziekte anorexia. Dat is een zwaar onderwerp.” Door korte zinnen te gebruiken leest het boek makkelijk weg. „Uiteindelijk moet een boek wel fijn zijn om te lezen”. (foto: uitgeverij Leopold)