Schepen wachten na vondst zeemijn

Schepen wachten na vondst zeemijn Amsterdam, 20 april. Ongeveer honderd schepen lagen gisteren stil bij de Oranjesluizen in Amsterdam na de vondst van een zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog. De vaarroute tussen Amsterdam en het IJsselmeer was urenlang gestremd. Tegen 23.00 uur konden de schepen weer mondjesmaat de sluizen door. De bom, die werd aangetroffen tijdens baggerwerkzaamheden, zou vandaag bij Den Helder op zee tot ontploffing worden gebracht. Met zijn zevenhonderd kilo explosief gewicht behoort de zeemijn tot de zwaarste categorieën explosieven. Volgens een woordvoerder van de marine is het uniek dat een zeebom in binnenwateren wordt gevonden. Foto WFA WFA11:BOM UIT VAARWEG AMSTERDAM GEHAALD:AMSTERDAM;20APR2007- Foto: het scheepvaartverkeer moet wachten tot de sluizen weer zijn vrijgegeven. De Oranjesluizen in Amsterdam zijn urenlang dicht geweest na de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Tegen 23.00 uur had de EOD de bom naar een veilige plek gebracht. De bom bevat 700 kilo springstof en zal in de Noordzee tot ontploffing worden gebracht,. WFA/ls/str. AVS Toorenspits Media WFA
Schepen wachten na vondst zeemijn Amsterdam, 20 april. Ongeveer honderd schepen lagen gisteren stil bij de Oranjesluizen in Amsterdam na de vondst van een zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog. De vaarroute tussen Amsterdam en het IJsselmeer was urenlang gestremd. Tegen 23.00 uur konden de schepen weer mondjesmaat de sluizen door. De bom, die werd aangetroffen tijdens baggerwerkzaamheden, zou vandaag bij Den Helder op zee tot ontploffing worden gebracht. Met zijn zevenhonderd kilo explosief gewicht behoort de zeemijn tot de zwaarste categorieën explosieven. Volgens een woordvoerder van de marine is het uniek dat een zeebom in binnenwateren wordt gevonden. Foto WFA WFA11:BOM UIT VAARWEG AMSTERDAM GEHAALD:AMSTERDAM;20APR2007- Foto: het scheepvaartverkeer moet wachten tot de sluizen weer zijn vrijgegeven. De Oranjesluizen in Amsterdam zijn urenlang dicht geweest na de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Tegen 23.00 uur had de EOD de bom naar een veilige plek gebracht. De bom bevat 700 kilo springstof en zal in de Noordzee tot ontploffing worden gebracht,. WFA/ls/str. AVS Toorenspits Media WFA WFA