Rode Duivels niet op tv

Wie in Vlaanderen de thuiswedstrijden van het Belgische elftal wil zien, moet voorlopig naar de Franstalige televisie kijken. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maakte gisteren bekend geen enkel bod ontvangen te hebben op de televisierechten van de Rode Duivels. Het Belgisch elftal, dat al lange tijd in een sportieve crisis verkeert, is vrijwel kansloos in de voorronde voor het EK 2008. Op de wereldranglijst staat België 59ste.

De KBVB was een nieuwe procedure begonnen om de Vlaamse televisierechten voor de EK-kwalificatie te verkopen. Aanvankelijk wilde de bond de wedstrijden per keer verkopen, maar dat werd geen succes. Voor België tegen Kazachstan in augustus 2006 werd slechts 50.000 euro geboden.

Nadat de KBVB een bod van VTM van 225.000 euro voor vijftien kwalificatiewedstrijden (inclusief voor het WK in 2010) had afgewezen, werd een nieuwe inschrijving georganiseerd. Die leverde tot de termijn van afgelopen woensdag geen reacties op. De Vlamingen kunnen het nationale team nog wel volgen via het Waalse RTL.

Rectificatie / Gerectificeerd

Het bericht Rode Duivels niet op tv (20 april, pagina 1) meldt dat de Vlamingen wedstrijden van het Belgische voetbalteam kunnen volgen op de Waalse zender RTL. Die zender is in Vlaanderen niet te ontvangen. Uitduels kunnen Vlamingen tot 2010 bekijken op VT4.