Radio Voorkeur

Desmet live. Historica Amanda Kluveld legt een verband tussen het boek Lord of the Flies van William Golding en het humanisme, historicus Chris van der Heijden doet verslag over Turkije dat zich voorbereidt op de presidentsverkiezingen in mei, Max Pam heeft interessante berichten geselecteerd voor goddelozen en het rondetafelgesprek gaat over de problemen bij de PvdA en de VVD en de komende verkiezingen in Frankrijk. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Heleen Mees is adviseur EU-zaken in New York en één van de oprichtsters van Women on Top, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen. Zij praat o.m. over de boek Weg met het deeltijdfeminisme, waarin haar columns uit NRC Handelsblad zijn gebundeld. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Verslag van een ‘machinimadocumentaire’ die zich geheel afspeelt binnen de internetgemeenschap Second Life. Verder aandacht voor het verhaal De hond van Barry Hofstede en in Bieslog een bijdrage van Wim de Bie die enkele recent gepubliceerde Bieslog-berichten toelicht. Concertzender, 20.02-22.00u.