nrc.nl/blogs

Rijk spreekt arm. NRC-redacteur Dick Wittenberg schreef twee jaar geleden voor het maandblad M van deze krant een reportage over alledaagse armoede in het dorp Dickisoni in Malawi, Dickson, als je het in het Engels uitspreekt. Het jaar daarop is hij drie keer teruggekeerd om een boek te schrijven over het dorp. Dat boek verschijnt volgende week. Nu gaat hij opnieuw naar het dorp. En via hem kan iedereen een week lang vragen en opmerkingen richten aan de inwoners van het dorp, en andersom. Dick Wittenberg treedt op als tussenpersoon. Hij kent alle huishoudens in het dorp. De mensen vertrouwen hem. Westerlingen komen zelden of nooit in aanraking met de allerarmsten. Andersom hebben bewoners van Dickisoni geen idee van het leven in het rijke Westen. Dit wordt een ontmoeting tussen twee groepen die vreemdelingen voor elkaar zijn. Het project in Malawi heet Rich Meets Poor. www.nrc.nl/rmp

Rijk spreekt arm. NRC-redacteur Dick Wittenberg schreef twee jaar geleden voor het maandblad M van deze krant een reportage over alledaagse armoede in het dorp Dickisoni in Malawi, Dickson, als je het in het Engels uitspreekt. Het jaar daarop is hij drie keer teruggekeerd om een boek te schrijven over het dorp. Dat boek verschijnt volgende week. Nu gaat hij opnieuw naar het dorp. En via hem kan iedereen een week lang vragen en opmerkingen richten aan de inwoners van het dorp, en andersom. Dick Wittenberg treedt op als tussenpersoon. Hij kent alle huishoudens in het dorp. De mensen vertrouwen hem. Westerlingen komen zelden of nooit in aanraking met de allerarmsten. Andersom hebben bewoners van Dickisoni geen idee van het leven in het rijke Westen. Dit wordt een ontmoeting tussen twee groepen die vreemdelingen voor elkaar zijn. Het project in Malawi heet Rich Meets Poor.

www.nrc.nl/rmp

Jagen in Argentinië. Correspondent Marcel Haenen schrijft op zijn weblog Tango dat Argentinië ontzettend in de mode is. „Nooit eerder vertoonde hoeveelheden toeristen bezoeken het prachtige zuiden van Zuid-Amerika. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen 575.186 buitenlandse reizigers via het internationale vliegveld van Buenos Aires het land binnen. [...] Maar het land geniet helaas ook een goede reputatie onder mafketels. Jagers bedoel ik. In het midden van de provincie La Pampa, in het hart van Argentinië, heeft de politie deze week een groep Franse jagers geverbaliseerd.” Lees verder op de site.

www.nrc.nl/tango