Leesvertelwedstrijd

Leesvertelwedstrijd Ik heb een doof broertje. Daardoor maak ik soms dingen mee die mijn vrienden niet meemaken. Afgelopen zaterdag was ik in De Meervaart, in Amsterdam. Daar waren zes dove kinderen die een verhaal in gebarentaal vertelden. Op het podium stond een scheepswrak en een pirateneiland. Twee piraten, allebei doof, deden de presentatie. Gelukkig werd er wel getolkt, want ik kan wel een beetje gebarentaal maar niet heel erg goed. Ik vond de kinderen allemaal erg goed. Het is leuk om te zien dat je met je handen en je gezicht eigenlijk hetzelfde kan als met je stem. Na de pauze vertelde de jury wie er gewonnen had. Roy Mauritz. Die jongen vond ik ook de beste. En toen kwam prinses Laurentien op het podium. Zij gaf de kinderen die gewonnen hadden een beker en een zoen! Bij het weggaan zei ze een zin in gebarentaal. Dat vond ik wel leuk van haar. Omdat het dit jaar de tiende keer was dat de leesvertelwedstrijd werd gehouden, was er na afloop een disco. Geen gewone disco, maar op een bewegende vloer en met geuren. Het was een hele leuke middag. Gebarentaalnieuws van Caspar van Doremalen, 15 jaar, uit Overveen

Ik heb een doof broertje. Daardoor maak ik soms dingen mee die mijn vrienden niet meemaken.

Afgelopen zaterdag was ik in De Meervaart, in Amsterdam. Daar waren zes dove kinderen die een verhaal in gebarentaal vertelden. Op het podium stond een scheepswrak en een pirateneiland. Twee piraten, allebei doof, deden de presentatie. Gelukkig werd er wel getolkt, want ik kan wel een beetje gebarentaal maar niet heel erg goed. Ik vond de kinderen allemaal erg goed. Het is leuk om te zien dat je met je handen en je gezicht eigenlijk hetzelfde kan als met je stem.

Na de pauze vertelde de jury wie er gewonnen had. Roy Mauritz. Die jongen vond ik ook de beste. En toen kwam prinses Laurentien op het podium. Zij gaf de kinderen die gewonnen hadden een beker en een zoen! Bij het weggaan zei ze een zin in gebarentaal. Dat vond ik wel leuk van haar.

Omdat het dit jaar de tiende keer was dat de leesvertelwedstrijd werd gehouden, was er na afloop een disco. Geen gewone disco, maar op een bewegende vloer en met geuren. Het was een hele leuke middag.

Gebarentaalnieuws van Caspar van Doremalen, 15 jaar, uit Overveen