In het duurste hotel van Nederland

Keesje Feuerstein (8) schreef een briefje naar het Amstel Hotel in Amsterdam. Het werd een verjaardagscadeau voor haar beste vriendin, Eva (8).

Eva (links), Keesje en de portier

Keesje vertelt: „Ik had erboven gezet: ‘Lieve burgemeester van het Amstel Hotel’. Ik had er ook een pasfotootje van mijzelf bijgedaan. Ik heb de burgemeester gevraagd of ik een rondleiding kon krijgen.”

Waarom wilde je dat graag?

„Omdat aan de voorkant, bij de deur, altijd een meneer staat met heel mooie kleren aan. Het is een heel duur en mooi hotel. Ik wilde graag binnen kijken.”

En toen?

„Een week of zo nadat ik het briefje op de post had gedaan, werd er naar ons huis gebeld. Mijn zus nam op en toen vroeg die meneer naar mijn moeder. Afgelopen zondag mocht ik komen, om negen uur. Een hoge uitzondering, zei de meneer erbij. En toen heb ik Eva meegevraagd. Die zou jarig worden.”

Eva zegt: „Nee, nee, ik was net jarig geweest. Het was een heel mooi cadeau, een echte verrassing.”

Waarom was het een mooi cadeau?

Keesje en Eva, tegelijk: „Omdat het een heel mooi en duur hotel is! We hebben vergeten te vragen hoeveel sterren het heeft, maar de goedkoopste kamer kost vijfhonderd euro! Net zoveel als een maand op de camping, zeiden we tegen de meneer.”

Wat hebben jullie gezien?

„We konden niet alle kamers zien. Want dan zouden we binnenkomen en dan stond er misschien wel een meneer onder de douche of zo. De rondleiding duurde een uur en een half uur. We hebben drie kamers gezien en de bruidssuite. Die heeft twee verdiepingen en is het mooiste. Met een groot, rood bed. En we hebben het terras gezien, aan het water, en het zwembad, met plastic hoesjes om onze schoenen. En in de keuken stond het mooiste: de chocoladefontein. Dat is een soort bruidstaart, met verdiepingen, waar chocola langs stroomt. Je kunt gewoon middenin de nacht vragen of ze de chocoladefontein voor je deur zetten. Ook kun je om een zachter kussen vragen, of een harder, als het te zacht is. Of om bloemen. Midden in de nacht!”

Willen jullie er nu zelf slapen?

„Ja, maar dan moeten we eerst beroemd worden. Popartiest, of danseres of filmster.” Eva: „Ik wil filmster worden.” Keesje: „Ik ook! En als dat niet kan, wil ik werken in het hotel. Maar we gaan eerst een bedankbriefje sturen, met een tekening. En we gaan vragen of we kunnen terugkomen met onze klas.”

Weet jij hoe een chocoladefontein eruit ziet? Teken zo’n fontein en stuur de tekening naar de Kinderpagina.