in de marge

Voor meer informatie info@multicentive.com Niet geboord, maar geplakt en toch sterk: het Everloc-systeem

Het handdoekenrek hangt nog en dat mag een wonder heten. De jongste nazaat was ervan overtuigd dat het rek een uitbreiding was van de turnmogelijkheden, maar het Everloc-bevestigingssysteem hield het. Wat is Everloc?

Eerst een hartekreet over badkameraccessoires. Een zegen voor de kleine consument is het bestaan van Gamma en Praxis. Voor de bescheiden beurs ligt daar een enorm assortiment veelbelovende artikelen. Dat is ook meteen de vloek, want veel van die producten blijven bij alleen een belofte. Neem handdoekenrekken. Deze zijn er als beugel- en als stangenrek. Bij een stangenrek blijft de aanhechting aan de muur een punt van zorg en irritatie. Om de haverklap klappen de stangen om, omdat de schroefbevestiging is gaan loszitten en het hele systeem de zwaartekracht volgt.

Groot nadeel van een beugelrek is de noodzaak twee keer te moeten boren en dit waterpas. Ziedaar het Everloc-bevestigingssysteem.

Everloc (18,95 euro) is een zuignapsysteem. Maar dan niet zo een bekend van de Blokker of de Xenos, zo’n kunststof zuignapje dat op onverwachte momenten het gehangene teruglegt op de grond. Everloc claimt op zijn website ‘een zeer langdurige bevestiging en een enorme draagkracht’. Volgens de uitleg zorgt een silicone ring aan de rand van de houder voor een luchtdichte afsluiting rond de zuignap. Door een draaiknop op de houder aan te draaien zuigt de zuignap zich vacuüm en hecht deze zich met kracht aan de ondergrond. De Everloc-zuignap zou ook eenvoudig weer kunnen worden verwijderd zonder sporen achter te laten. Draaiknop losdraaien en zuignap van de ondergrond te lichten. Dat is nog niet gedaan. Maar de volgende keer nemen we weer een stangenrek, want om een beugel past eigenlijk maar één handdoek.

Hans Moll

Voor meer informatie info@multicentive.com