Giga Juke: 11.000 uur muziek op je Sony-set

GigaJuke_HDDDeck.jpgPhilips deed het, Bose deed het en nu komt ook Sony over de brug met hifi-apparatuur die muziek van harddisk speelt. Het Giga Juke HDD Deck heeft een harde schijf van 250 GB ingebouwd, waarop muziek kan worden opgeslagen in perfecte cd-kwaliteit. Je kunt je cd’s rippen als wavjes (375 uur), als mp3 of in Sony’s eigen Atrac-formaat (tot 11.000 uur). Muziek overpompen vanaf een andere mp3-speler of een pc is ook een optie.

Sony rept over een zeer stijf chassis en een exclusieve geluidsdemper. Dat klinkt als een auto. Maar het gaat hier om een zilverkleurig hifi-element dat geen slechte beurt maakt tussen je oude Sony cassettedeck en platenspeler, al je muziek digitaal opslaat en toch voldoende kwaliteit biedt om de high-end liefhebber niet tegen het zere been te schoppen. De Giga Juke is er ook als huiskamerset met luidsprekers en een harddisk van 80 GB.GigaJuke_HDDSystem.jpg.jpg

  • 4,3 inch display
  • 24-bits/192kHz D/A-convertors
  • 16x speed cd-rippen
  • Auto title labeling voegt automatisch tracknamen toe
  • kan radioprogramma’s opnemen met timer
  • x-DJ functie selecteert muziek op bv. stemming, jaartal of thema
  • De prijs: 999 voor het hifi-element (Giga Juke Deck) de huiskamerset kost 699 euro.
  • Beschikbaar van mei/juni 2007

En wat doet de concurrentie? Dit, bijvoorbeeld:

Philips verkoopt het Streamium systeem met 80 GB harddisk, een apparaat dat muziek draadloos muziek door je hele huis stuurt.
Bose heeft de 321GSX DVD waarop je 200 cd’s kunt opslaan. (1.995 euro met speakers, dat dan weer wel)
En ah, sweet nerdy memories uit het stenen mp3-tijdperk (2000): de M3PO, Terratecs betaalbare harddiskmuziekspeler.