Fijn, nog altijd niet netjes of zelfs zuiver gezongen

Danny & Dusty: Cast Iron Soul. Blue Rose ***--

CD POP

Danny & Dusty: Cast Iron Soul.

Blue Rose

***--

Los van elkaar waren ze serieus in de weer met hun respectievelijke bands The Dream Syndicate en Green On Red, toen zangers Steve Wynn en Dan Stuart in 1985 het met alcohol overgoten tussendoortje The Lost Weekend van hun gelegenheidsduo Danny & Dusty uit de grond stampten. Het werd een mijlpaal uit de beginjaren van de alt.country, juist wegens het gebrek aan pretentie en de informele, losse sfeer. Meer dan twintig jaar later gaan Danny & Dusty in de herhaling en is het een verademing dat ze nog altijd niet geleerd hebben om netjes (of zelfs maar zuiver) samen te zingen.

Cast Iron Soul ademt het plezier van routiniers op vakantie, met enkele uitschieters in de zompige moerasblues van Hold your mud en de luie swing van Last of the only ones. Ook de traditionele country-vingeroefening That’s what brought me here of het Dylaneske Warren Oates zijn in goede handen bij deze oude vrienden, live te zien tijdens het Blue Highways-festival op 21 april in Vredenburg, Utrecht.

Jan Vollaard