Danny & Dusty

Los van elkaar waren ze serieus in de weer met hun bands The Dream Syndicate en Green On Red toen zangers Steve Wynn en Dan Stuart in 1985 het tussendoortje The Lost Weekend van hun gelegenheidsduo Danny & Dusty uit de grond stampten. Het werd een mijlpaal uit de beginjaren van de alternatieve country, juist door het gebrek aan pretentie en de losse sfeer. Meer dan twintig jaar later gaan Danny & Dusty op herhaling. Het is een verademing dat ze nog steeds niet geleerd hebben netjes (of zuiver) samen te zingen. Cast Iron Soul ademt het plezier van routiniers op vakantie, met uitschieters in de zompige moerasblues van Hold your mud en de luie swing van Last of the only ones. Ook de traditionele country-vingeroefening That’s what brought me hereis in goede handen bij deze vrienden, morgen live te zien tijdens het Blue Highways-festival in Vredenburg, Utrecht.

Jan Vollaard

Cast Iron Soul (Blue Rose)