Buien op komst

Volgende week staan er enkele buien op het programma en zal aan de extreme droogte van dit moment een einde komen.

Vanavond heeft vooral het noordoosten van het land nog met wolkenvelden te maken. Vannacht klaart het ook daar op. Tijdens de grootste opklaringen daalt de temperatuur in het binnenland tot omstreeks het vriespunt. Net als de afgelopen nachten komt het in de oostelijke helft tot een graadje vorst en wordt het op meer plaatsen vlak boven de grond nog kouder. Bij weinig wind kan een enkele mistbank worden gevormd.

Morgen is het vrij zonnig, op velden met dikke sluierbewolking na. In het zuiden van het land is het waarschijnlijk zonniger dan in het noorden. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en oost. Het is warmer dan vandaag met maximaal 14 graden op de Wadden tot 18 in het zuiden.

Zondag is het overal overwegend zonnig lenteweer met nog hogere temperaturen. Het wordt landinwaarts tussen 21 en 24 graden, terwijl 14 graden normaal is voor de tweede helft van april. Er steekt een matige zuidwestelijke wind op.

Maandag komen er enkele wolkenvelden voor en misschien dat dan al een lokaal buitje valt. Het wordt op veel plaatsen nog ten minste 20 graden, tot maximaal 24 in Limburg. Dinsdag en woensdag pakken koeler uit en bovendien krijgen we dan met een paar stevigere buien te maken.