Betogen tegen leider van Kirgizië

Betogen tegen leider van Kirgizië Bisjkek, 20 april. In de hoofdstad van Kirgizië, Bisjkek, heeft een betoger zich vermomd tijdens de dagelijkse demonstratie voor het aftreden van president Koermanbek Bakijev. De oppositie eist al negen dagen zijn aftreden wegens het weigeren grondwetshervormingen toe te staan en wegens zijn vermeende gebrek aan inzet bij de bestrijding van corruptie en criminaliteit. Bij de betoging van gisteren verjoeg de politie met traangas en de gummiknuppel rond vierduizend demonstranten toen zij aanstalten maakten het Witte Huis – zetel van president, regering en parlement – te bestormen. Er vielen tien gewonden, onder wie een parlementariër. Foto AP A young demonstrator wear a mask during an opposition rally in Bishkek, Kyrgyzstan, Thursday, April 19, 2007. Police fired tear gas and stun grenades into a crowd of protesters outside President Kurmanbek Bakiyev's office on Thursday, dispersing thousands of demonstrators calling for his resignation on a ninth day of anti-government protests. (AP Photo/Elena Skochilo) Associated Press