Benen druk jongetje vastgebonden

De oplossing voor een drukke leerling die constant door de klas rent? Een touwtje om zijn benen. Dat bedacht een leerkracht van de Zwolse basisschool De Wendakker drie weken geleden. Het katoenen touwtje werd zo vastgebonden dat het vijfjarige jongetje nog wel kon lopen maar niet meer rennen. „Vergelijkbaar met zaklopen”, zegt Wubbo Wever, voorzitter van het college van bestuur van de stichting Vivente voor christelijk primair onderwijs. De Wendakker is een van de vijftien scholen die onder dit bestuur vallen.

Wever noemt de actie van de docente „onacceptabel”, hij spreekt van een „beginnersfout”. „Maar dat is geen excuus. Wij hebben haar duidelijk gemaakt dat dit soort dingen echt niet kan.”

Het incident kwam in publiciteit doordat een onbekende een brief stuurde naar diverse media. Wever is niet blij met de aandacht, maar hij is niet bang dat het de goede naam van de school zal aantasten. „Dit was echt een incident.”