7 Film

Wie zijn geheugen wil opfrissen en zich terdege wil voorbereiden op de komst van de derde Spiderman-film op 1 mei, kan de komende twee weken terecht bij RTL om de eerste twee delen (opnieuw) te zien. Vlak na 9/11 konden de makers in allerijl nog snel digitaal de scènes wegpoetsen waarin Spiderman een reuzenweb spinde rondom de Twin Towers. Net als Batman en Superman draait het verhaal om een (wat verlegen en sukkelige) jongen die zich via magische krachten (hier door de beet van een genetisch gemanipuleerde spin) ontpopt tot superheld en de hele stad redt van een boosaardige schurk, en intussen erg indruk maakt op het buurmeisje op wie hij heimelijk verliefd is. Dit laatste levert een van de mooiste beelden op als Spiderman in de stromende regen ondersteboven aan een gebouw hangt en door het meisje wordt gekust. (AW) Spiderman redt de hele stad

Spider-Man

RTL5, 20.30-22.40u., Sam Raimi, 2002, VS

Wie zijn geheugen wil opfrissen en zich terdege wil voorbereiden op de komst van de derde Spiderman-film op 1 mei, kan de komende twee weken terecht bij RTL om de eerste twee delen (opnieuw) te zien. Vlak na 9/11 konden de makers in allerijl nog snel digitaal de scènes wegpoetsen waarin Spiderman een reuzenweb spinde rondom de Twin Towers. Net als Batman en Superman draait het verhaal om een (wat verlegen en sukkelige) jongen die zich via magische krachten (hier door de beet van een genetisch gemanipuleerde spin) ontpopt tot superheld en de hele stad redt van een boosaardige schurk, en intussen erg indruk maakt op het buurmeisje op wie hij heimelijk verliefd is. Dit laatste levert een van de mooiste beelden op als Spiderman in de stromende regen ondersteboven aan een gebouw hangt en door het meisje wordt gekust. (AW)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Carola Janssen, Marjolein Marchal en André Waardenburg