6 OPVOUWEN

A-bike www.abike-shop.nl, 299 euro De A-vormige opklapfiets

A-bike

www.abike-shop.nl, 299 euro

„Zo groot als een paraplu”, belooft de website van A-bike ons, is deze nieuwe opvouwbare fiets. Nadere bestudering wijst uit dat dat lichtelijk overdreven is, maar denk aan drie paraplus en je zit in de richting. De afmetingen zijn 67 bij 30 bij 16 cm. Inderdaad handig klein. En met zijn 5,6 kilo is deze fiets ook nog eens bijzonder licht. Het lijkt erop dat de vouwfietsen van bijvoorbeeld Brompton, die je frequent tegenkomt in het openbaar vervoer, er een stevige concurrent bij hebben. Want vooral voor treinreizigers lijkt de A-bike een prima oplossing. In tegenstelling tot de vouwfietsen die nu alom in gebruik zijn, is dit exemplaar dusdanig klein te maken dat je hem in een draagtas kunt meenemen. Én dit exemplaar is in een luttele tien seconden in te klappen dus ook voor de haastige forens kan dat geen obstakel vormen. Een investering van een paar honderd euro moet je ervoor over hebben. (MM)