1 Opruimen

Hulp bij opruimen van Fly Lady www.flylady.com

Hulp bij opruimen van Fly Lady

www.flylady.com

‘Ruim mij op, maak mij schoon!’ Overal waar ik mij begeef in mijn kantoor aan huis roepen kleine stemmetjes mij toe. Dan verschuif ik snel wat stapels en hoor ze niet meer. Eventjes. Want al gauw begint het weer ergens te piepen: ‘Red mij! Ik lig hieronder! Geef me licht!’ In de lente neemt het toe. Dat is genetisch bepaald, denk ik. Het piepen gaat over in schreeuwen: “NU. Je moet NU OPRUIMEN!” Ik stop watjes in mijn oren, zet oogkleppen op en werk stug door. Probeer ik althans. Zou Fly Lady de oplossing zijn? Elke dag een kwartiertje opruimen zegt ze. Het is niet in één dag zo’n zooi geworden, dus het hoeft ook niet in één dag weer helemaal netjes te zijn. Hot spots (zoals mijn bureau) moet ik in de gaten houden, stapels uitbannen uit mijn systeem. En mijn gootsteen tot glimmens toe opwrijven. Dit zal het beginpunt van een nieuw en opgeruimd leven zijn. Ze stuurt me stapels bemoedigende mailtjes: het huishouden slecht doen is altijd nog beter dan helemaal niet doen. Elke dag is het begin van de rest van mijn leven. Oké, oké, maar eerst nog even één stukje tikken… (CJ)