Wel buien, maar niet veel regen

Na morgen wordt het opnieuw warmer. Verder blijft het zeker tot en met maandag droog, dinsdag kunnen er wel enkele buien vallen, al zullen die niet meteen een einde maken aan de droogte.

Afgelopen nacht heeft het vlak boven de grond op veel plaatsen licht gevroren. Ook op de normale waarnemingshoogte kwam het op de Veluwe, in de Achterhoek, Twente en Salland lokaal tot een graad vorst.

Vanavond koelt het snel af, vannacht wordt het minimaal 0 graden in het noordoosten van het land tot 6 aan de Zeeuwse kust. In het binnenland komt het opnieuw tot vorst aan de grond. De wind valt weg, maar in tegenstelling tot de afgelopen nacht ontstaat er geen dichte mist.

Morgenochtend loopt de temperatuur langzaam op en in de middag wordt het niet warmer dan tussen 10 graden op de Wadden en 14 à 15 in de zuidelijke provincies. De zon laat zich vooral in het zuiden van het land prima zien, in het noorden is er meer bewolking te verwachten, maar het blijft droog. De wind is noordelijk en hooguit matig, kracht 3.

Zaterdag drijft er waarschijnlijk veel (dikke) sluierbewolking over, op zondag krijgt de zon meer ruimte. Wordt het zaterdag maximaal 15 tot 19 graden, de dagen daarna stijgt de temperatuur in het binnenland naar waarden tussen 20 en 24 graden.

Ook dinsdag is het warm met op veel plaatsen nog maximaal een graad of 20. Er komen enkele buien opzetten, maar veel regen wordt niet verwacht.