Topbelegger Angelien Kemna weg bij ING

Angelien Kemna stapt op als directievoorzitter van ING Investment Management, de beleggingstak van bankverzekeraar ING. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt.

Kemna geldt als een van de meest vooraanstaande vrouwen in de financiële wereld, verantwoordelijk voor alle Europese beleggingen van de institutionele belegger. ING Investment Management Europe heeft circa 150 miljard euro onder beheer, voor pensioenfondsen en andere institutionele klanten. Het bedrijf heeft tientallen eigen beleggingsfondsen.

Kemna (49) heeft zelf besloten om het bedrijf per 1 juli verlaten. Volgens een woordvoerder vanochtend wil zij „een betere balans vinden tussen haar werk en haar privéleven”. Kemna heeft een gezin met twee kinderen.

De topbelegger zal, „bij een nog nader bekend te maken universiteit” een parttime hoogleraarschap gaan vervullen. En ze wil zich gaan toeleggen op commissariaten en advieswerk. In het verleden was ze al eens parttime hoogleraar financiële markten aan de Universiteit Maastricht.

Zes jaar geleden stapte Kemna over van concurrent Robeco, de beleggingstak van de Rabobank, om bij ING chief investment officier te worden. Anderhalf jaar later promoveerde ze tot directievoorzitter. ING zegt het vertrek van Kemna te betreuren. Er is nog geen opvolger benoemd.