Tolteekse regengod kreeg kinderoffer

Tolteekse regengod kreeg kinderoffer Rotterdam, 19 april. Deze botresten van een kind werden gevonden bij een heiligdom voor de Tolteekse regengod Tlaloc, ten noorden van Mexico Stad. In totaal werden twee dozijn skeletten gevonden, van kinderen tussen de vijf en vijftien jaar oud, allen zorgvuldig met het gezicht naar het oosten. Het geheel stamt uit de periode 950-1150 n.Chr. toen de Tolteken de dominante cultuur vormden in Mexico. Hun opvolgers zijn de Azteken. Volgens de archeologen die hun lugubere vondst dinsdag bekend maakten, wijzen de zorgvuldige positionering rond het heiligdom en de snijsporen op de halswervels van de kinderen op een ritueel offer, waarschijnlijk van alle kinderen in één keer. Dat de Azteken kinderen offerden aan hun regengod was al bekend. Dat ook de Tolteken dat deden werd wel vermoed, maar is met deze vondst ook bewezen. Foto AP This photo provided by the National Institute of Anthropology and History, shows bones of children displayed in Tula, Mexico, Monday, April 16, 2007. Archeologists have discovered the remains of two dozen children who were apparent sacrificial victims to a rain god by Mexican Indians nearly a thousand years ago, researchers said Tuesday. (AP Photo/Mauricio Marat, National Institute of Anthropology and History) ** NO SALES ** Associated Press