Televisie Film van de dag

Jack Nicholson en zijn heksen (vlnr) Cher, Susan Sarandon en Michelle Pfeiffer. THE WITCHES OF EASTWICK Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer Foto datering: 1987 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

The Witches of Eastwick. Drie vrouwen wonen in het slaperige stadje Eastwick, mooi gelegen in New England, maar o zo saai. De plaatselijke mannen kunnen hen niet bekoren, die zijn degelijk en betrouwbaar maar ook al zo weinig spannend, laat staan opwindend. Tijd om de goden te verzoeken. In een heksenceremonie roepen ze zoveel duistere krachten op dat de volgende dag de duivel – in de menselijke gedaante van Jack Nicholson – zijn intrek neemt in een geïsoleerd gelegen herenhuis aan het randje van de stad. Die weet met zijn duivelse charme wel raad met de verveelde dames en laat elk aan haar gerief komen. Met zijn diabolische wenkbrauwen is Nicholson geknipt om deze gladde slang te spelen. De ‘heksen’ van Eastwick worden vertolkt door een hemels trio: Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer en Cher. Naar de gelijknamige roman van John Updike.(George Miller, 1987, VS), Net5, 22.50-1.05u.

André Waardenburg