Russisch concert

De Russische dirigent Alexander Lazarjev dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest in een concert met Russisch repertoire: Nénie en Uit de Apocalypse van Ljadov, het Celloconcert van Schumann in een bewerking van Sjostakovitsj met Alexander Ivasjkin als solist en de Tiende symfonie van Sjostakovitsj. Foto AP ** FILE ** Soviet composer Dmitri Shostakovich poses during a recording session for the French record label Pathe Marconi, in Paris, May 23, 1958. Russians observe the 100th anniversary of Shostakovich's birth on Sept. 25. (AP Photo) Associated Press

De Russische dirigent Alexander Lazarjev dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest in een concert met Russisch repertoire: Nénie en Uit de Apocalypse van Ljadov, het Celloconcert van Schumann in een bewerking van Sjostakovitsj met Alexander Ivasjkin als solist en de Tiende symfonie van Sjostakovitsj.

RFO: 19 april 20u15 Grote Zaal MC Vredenburg Utrecht res 030 2314544. 22 april 11-12u Concertgebouw Amsterdam (zonder Nénie en Schumann) res 020 6718345. Radio 4: 20 april 20u02 (opname uit Utrecht); 22 april 11u (live uit Amsterdam).