Radio Voorkeur

Desmet live. Carel Blotkamp, kunsthistoricus en schilder vertelt over zijn overzichtstentoonstelling Werken van toen en nu. Theoloog Harry Kuitert licht zijn boek De Dood de Baas toe, waarin hij gedichten over de dood op een rijtje heeft gezet. De historicus Wim Berkelaar praat over zijn toespraak op een symposium van de Vrije Universiteit De strijd om de ziel, Christendom en communisme in de twintigste eeuw, waarin hij stelt dat veel christenen zich voelden aangetrokken tot het communisme, ondanks de uitspraak van Marx over religie als opium van het volk. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met Betsy Udink, één van de vier genomineerden voor de Bob den Uyl Prijs 2007 voor haar boek Alah en Eva, een verslag van haar rondreis door Pakistan. Daarna een gesprek met Nico Keuning over de Bob den Uyl-biografie in wording. Concertzender, 20.02-22.02u.

Casa Luna. Pieter Blom, directievoorzitter van de Triodos Bank, zet de missie van de bank uiteen en geeft zijn visie op maatschappelijk verantwoord aandeelhouderschap en private equity, en over het belang van biologische landbouw. Radio1, 0.02-2.00u.