Om naar uit te kijken

MUZIEK

Familieconcert Jaap van Zweden, vader van een autistisch kind, dirigeert woensdagmiddag een familieconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest met Petroesjka van Stravinsky waarbij o.l.v. regisseuse Margrith Vrenegoor een aantal poppenspelers het probleem van autisme uitbeelden.

KCO: 25 april 14u15 Concertgebouw Amsterdam. Tot 15 jaar €8,volwassenen €15. Res. 020 6718345.

THEATER

BabylonVoor de voorstelling Babylon zette het Zuidelijk Toneel vier schrijvers op ontmoetingspunten van de multiculturele samenleving, om van daaruit verslag te doen. Enver Husicic streek neer bij de buurtkapper, Karim Traïdia zat in een asielzoekerscentrum, Boldi de la Parra bekeek het leven van enkele nieuwkomers, Jeroen van den berg verdiepte zich in de reclamewereld, Shirely Gast bekijkt de relatie tussen taal en religie.

Première 21 april Parktheater Eindhoven. Tournee t/m 30 juni langs Breda, Enschede, Heerlen. Inl. 040-2333633 of www.hzt.nl.

POPMUZIEK

Scissor Sisters Hoewel het tweede album Ta-Dah niet meer de verrassing bood van hun erg leuke debuut heeft de Newyorkse artpop-discogroep Scissor Sisters voldoende reputatie opgebouwd om de stap naar de megaconcertzaal te wagen. Camp, kitsch, Bee Gees-invloeden en bont uitgedoste bandleden geven songs als I don’t feel like dancing hun entertainmentswaarde, vooral voor degenen die lekker mee willen galmen met de overstuurde falset van zanger Jake Shears.

22 apr Heineken Musis Hall, Amsterdam-ZO.

DANS

La Sylphide Het Nationale Ballet brengt La Sylphide samen met de première van Visions at Dusk van Krzysztof Pastor, bedoeld als hedendaags antwoord op het klassieke ballet. La Sylphide gaat over de Schotse boerenzoon James die zijn verloofde verlaat om achter een luchtgeest (sylphide) aan te jagen. De Deense choreografe Dinna Bjørn baseerde haar versie op die van August Bournonville uit 1836. De muziek van Herman Løvenskjold wordt gespeeld door Holland Symfonia o.l.v. Patrick Flynn.

Première 25 april Lucent Den Haag. Torunee t/m 19 mei. Inl. 020-551 82 25 of www.het-ballet.nl.

BEELDENDE KUNST

Kurt SchwittersMuseum Boijmans van Beuningen organiseert 22 april (11-16u) De dag van Schwitters, de Duitse kunstenaar uit de Dadabeweging. Beleef Schwitters en de avant-garde (Balla, Kandinsky, van Doesburg en Hepworth) tijdens een dag met voordrachten en een bezoek aan de expositie. Met onder anderen K. Schippers en Rudi Fuchs.

Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam. Kosten € 25 (incl. entree en lunch). Inl: 010-4419471. Res: educatie@boijmans.nl