nrc.nl/blogs

Googlephone. Wat Apple kan, kan Google ook: een hype creëren rondom een mobiele telefoon die voorlopig nog niet te koop is. Dat blogt Marc Hijink op weblog Hebben. „Gisteren werden meer details bekend over de Googlephone die het Amerikaanse bedrijf vermoedelijk begin 2008 gaat uitbrengen. Het apparaat wordt gemaakt door HTC, een bekende producent van grote smartphones zoals de TytN (spreek uit taaitan). Google zou alvast één miljoen stuks besteld hebben. Volgens ict-website Digitimes.com krijgt de Googlephone standaard Gmail en Google Search software ingebouwd. Maar – en da’s dan weer jammer – een ingebouwde GPS-ontvanger zit er niet in. Daardoor zul je de telefoon niet kunnen gebruiken als navigatiesysteem op basis van Google Maps.” www.nrc.nl/hebben
Googlephone. Wat Apple kan, kan Google ook: een hype creëren rondom een mobiele telefoon die voorlopig nog niet te koop is. Dat blogt Marc Hijink op weblog Hebben. „Gisteren werden meer details bekend over de Googlephone die het Amerikaanse bedrijf vermoedelijk begin 2008 gaat uitbrengen. Het apparaat wordt gemaakt door HTC, een bekende producent van grote smartphones zoals de TytN (spreek uit taaitan). Google zou alvast één miljoen stuks besteld hebben. Volgens ict-website Digitimes.com krijgt de Googlephone standaard Gmail en Google Search software ingebouwd. Maar – en da’s dan weer jammer – een ingebouwde GPS-ontvanger zit er niet in. Daardoor zul je de telefoon niet kunnen gebruiken als navigatiesysteem op basis van Google Maps.” www.nrc.nl/hebben

Googlephone. Wat Apple kan, kan Google ook: een hype creëren rondom een mobiele telefoon die voorlopig nog niet te koop is. Dat blogt Marc Hijink op weblog Hebben. „Gisteren werden meer details bekend over de Googlephone die het Amerikaanse bedrijf vermoedelijk begin 2008 gaat uitbrengen. Het apparaat wordt gemaakt door HTC, een bekende producent van grote smartphones zoals de TytN (spreek uit taaitan). Google zou alvast één miljoen stuks besteld hebben. Volgens ict-website Digitimes.com krijgt de Googlephone standaard Gmail en Google Search software ingebouwd. Maar – en da’s dan weer jammer – een ingebouwde GPS-ontvanger zit er niet in. Daardoor zul je de telefoon niet kunnen gebruiken als navigatiesysteem op basis van Google Maps.”

www.nrc.nl/hebben

Pretpark Dickens World. Weblog Boeken meldt dat in Groot-Brittannië binnenkort een groots opgezet themapark opent rond leven en werk van Charles Dickens (1812-1870). „Dickens World moet de bezoeker zintuiglijk onderdompelen in de Victoriaanse atmosfeer van zijn nog steeds populaire boeken. Het megacomplex is gebouwd vlakbij Chatham Maritime (Kent), niet ver van waar Dickens zijn jeugd doorbracht. Voor dit volledig overdekte literaire pretpark – waarvan de bouw in februari 2005 is begonnen – worden de modernste, interactieve technieken aangewend, zodat de bezoekers ‘de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van een vervlogen tijdperk’ kan ondergaan. Boottochten door de riolen van ondergronds Londen is één van de attracties.

www.nrc.nl/boeken