Messi na weergaloos doelpunt ‘Messidona’

Hij werd al lange tijd gezien als een waardig opvolger van voetballer Diego Maradona, maar gisteravond drong de vergelijking tussen Lionel Messi en de Argentijnse superster van weleer zich wel heel sterk op.

Tijdens de bekerwedstrijd tegen Getafe maakte de 19-jarige voetballer van Barcelona een doelpunt dat een kopie had kunnen zijn van de treffer die Maradona tijdens het WK van 1986 maakte tegen Engeland, na een weergaloze solo.

Ook Messi’s solo begon gisteren in Nou Camp op eigen helft, waarna hij eerst vier veldspelers passeerde voordat hij doelman Luis Garcia omspeelde, en zijn ploeg op 2-0 zette. Uiteindelijk won Barcelona het bekerduel met 5-2.

Messi gaf na afloop toe dat zijn doelpunt gelijkenissen vertoonde met dat van Maradona, maar hij voegde eraan toe dat hij „nooit vergeleken kon worden” met de Argentijnse ex-voetballer.

Messi, die als junior naar Barcelona kwam en op zijn achttiende debuteerde voor Argentinië, scoorde later in de wedstrijd tegen Getafe nog een keer. Eerder dit seizoen maakte hij drie doelpunten tegen Real Madrid (3-3).

Barcelona-coach Frank Rijkaard omschreef de treffer van Messi gisteren als „een kunstwerk”. Volgens Rijkaard accelereerde Messi nog sneller dan Maradona destijds. Messi’s ploeggenoot Deco sprak van „het mooiste doelpunt dat ik in mijn leven heb gezien”.

De Spaanse sportkrant Marca sprak vandaag van ‘Messidona’, terwijl El Pais de voetballer „een moderne versie van Maradona” noemde.