IJshockeyers bij WK na verlenging langs Estland

QIQIHAR, 19 april. Het Nederlandse ijshockeyteam heeft bij het wereldkampioenschap behoud in de eerste divisie zo goed als zeker veiliggesteld. De formatie van bondscoach Tommie Hartogs won vandaag in het Chinese Qiqihar met 4-3 van Estland. De strijd ging gelijk op, alle drie periodes eindigden in 1-1. Chad Euverman, Brad Smulders en Jacobus Teunissen maakten de doelpunten. Nederland kwam in de derde periode 3-2 voor, maar Estland scoorde kort voor het eindsignaal alsnog 3-3, dat maakte verlenging noodzakelijk. Mat Korthuis maakte de winnende goal in de tweede minuut van de verlenging. Nederland verdiende voor het eerst twee punten op het WK. De ploeg verloor drie keer, al was de eerste keer tegen Polen na een shootout. De winst op Estland betekende dat Nederland de vijfde plaats in groep A behoudt met drie punten uit vier duels. Het zwakke China is zaterdag de laatste tegenstander.