Google’s gsm

Wat Apple kan, kan Google ook: een hype creëren rondom een mobiele telefoon die voorlopig nog niet te koop is. Gisteren werden meer details bekend over de Googlephone die het Amerikaanse bedrijf vermoedelijk begin 2008 gaat uitbrengen. Het apparaat wordt gemaakt door HTC, een bekende producent van grote smartphones zoals de TytN (spreek uit taaitan). Google zou alvast één miljoen stuks besteld hebben.

Volgens ict-website Digitimes.com krijgt de Googlephone standaard Gmail en Google Search software ingebouwd. Maar – en da’s dan weer jammer – een ingebouwde GPS-ontvanger zit er niet in. Daardoor zul je de telefoon niet kunnen gebruiken als navigatiesysteem op basis van Google Maps. In Europa gaat telecomprovider Orange de telefoon verkopen. Over prijzen van de Google-phone is nog niets bekend.

Marc Hijink

Meer gadgets vind je op www.nrc.nl/hebben.

    • Marc Hijink