FOTOGRAFIE

Links: het gerenoveerde Las Palmas, Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel Opening Nederlands Fotomuseum in gebouw Las Palmas te Rotterdam met de tentoonstelling Dutch Eyes en panorama Las Palmas. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 17 april 2007 Mentzel, Vincent

Nederlands Fotomuseum Vandaag opent in gebouw Las Palmas in Rotterdam het vernieuwde Nederlands Fotomuseum zijn deuren voor het publiek. Het Fotomuseum beschikt in zijn nieuwe onderkomen over twee keer zoveel expositieruimte en een zeer geavanceerd fotografiedepot. Er zijn twee openingstentoonstellingen te zien: Dutch Eyes en Panorama Las Palmas. De eerste vertelt de geschiedenis van de Nederlandse fotografie aan de hand van honderden beroemde en minder bekende foto’s van vaderlandse grootheden. De tweede toont aan de hand van foto’s hoe de Kop van Zuid in de afgelopen 150 jaar is veranderd.

In samenhang met de tentoonstelling verschijnt Dutch Eyes, een nieuwe geschiedenis van de fotografie in Nerderland. Het lijvige, prachtig vormgegeven boek, telt 560 pagina’ en 670 foto’. (Uitg Waanders, ISBN 978 90 400 8337 2. Prijs €69,95)

Het nieuwe Nederlands Fotomuseum. Vanaf 19 april in Las Palmas, Wilhelminakade 332, Rotterdam. Inl: 010-2030405, www.nederlandsfotomuseum.nl