Eurlings weigert druk op België over goederenspoorlijn

Den Haag, 19 april. - Ondanks verzoeken daartoe van de Tweede Kamer gaat verkeersminister Eurlings (CDA) niet bij België aandringen op alternatieven voor de historische goederenspoorlijn IJzeren Rijn. Eurlings zei gisteren in de Kamer dat België alleen maar strikter zal vasthouden aan het historische tracé van de IJzeren Rijn als Nederland aandringt op onderzoek naar alternatieve routes. Eurlings wil wachten tot Duitsland met voorstellen komt. De IJzeren Rijn is een deels in onbruik geraakte goederenspoorlijn uit 1879 tussen Antwerpen, via Nederlands Limburg, en het Duitse Ruhrgebied. België wil de spoorlijn wegens een groeiende transportbehoefte weer in gebruik nemen. Het land heeft daartoe het recht volgens het Scheidingsverdrag tussen Nederland en België uit 1839.