Echte mannen zeilen

Echte mannen zeilen Valencia. De bemanning van de BMW Oracle wacht voor de derde achtereenvolgende dag op wind. De zeilrace om de Louis Vuitton Cup, waaraan vier jaar van voorbereidingen vooraf is gegaan, is wegens tegenvallende weersomstandigheden inmiddels drie keer uitgesteld. De Louis Vuitton Cup is onderdeel van de strijd om de America’s cup, een zeilwedstrijd die voor het eerst werd gezeild in 1851. Daarmee is de beker, de Auld Mug, de oudste trofee waar nog om gestreden wordt. De America’s Cup is vernoemd naar de eerste winnaar van de race, het jacht America van The New York Yacht Club. De traditie schrijft voor dat om de cup alleen kan worden gestreden door de vorige winnaar uit te dagen, waarbij díe dan de regels van de wedstrijd mag bepalen. Het heeft 132 jaar geduurd voordat de trofee New York verliet. Weliswaar hebben de Amerikanen de cup later terug gewonnen alleen was dit de San Diego Yacht Club. De laatste Cup is gezeild in 2003 en werd voor het eerst gewonnen door een Europees team, nota bene door een team uit een land dat niet aan een zee gelegen is: Zwitserland. Aan de wedstrijd in Valencia zijn sinds 2004 veertien voorrondes voorafgegaan. Deze Louis Vuitton Cup resulteert in één uitdager die dan in de daadwerkelijke America's Cup de Zwitsers mag uitdagen. Ook die definitieve race vindt plaats bij Valencia. Als het gaat waaien. Foto AP, Fernando Bustamente Crew members of the U.S. BMW Oracle team wait for wind to sail off the coast of Valencia, Spain, Wednesday, April 18, 2007. The start of the Louis Vuitton Cup was delayed for the third straight day Wednesday because of a lack of wind. (AP Photo/Fernando Bustamante)
Echte mannen zeilen Valencia. De bemanning van de BMW Oracle wacht voor de derde achtereenvolgende dag op wind. De zeilrace om de Louis Vuitton Cup, waaraan vier jaar van voorbereidingen vooraf is gegaan, is wegens tegenvallende weersomstandigheden inmiddels drie keer uitgesteld. De Louis Vuitton Cup is onderdeel van de strijd om de America’s cup, een zeilwedstrijd die voor het eerst werd gezeild in 1851. Daarmee is de beker, de Auld Mug, de oudste trofee waar nog om gestreden wordt. De America’s Cup is vernoemd naar de eerste winnaar van de race, het jacht America van The New York Yacht Club. De traditie schrijft voor dat om de cup alleen kan worden gestreden door de vorige winnaar uit te dagen, waarbij díe dan de regels van de wedstrijd mag bepalen. Het heeft 132 jaar geduurd voordat de trofee New York verliet. Weliswaar hebben de Amerikanen de cup later terug gewonnen alleen was dit de San Diego Yacht Club. De laatste Cup is gezeild in 2003 en werd voor het eerst gewonnen door een Europees team, nota bene door een team uit een land dat niet aan een zee gelegen is: Zwitserland. Aan de wedstrijd in Valencia zijn sinds 2004 veertien voorrondes voorafgegaan. Deze Louis Vuitton Cup resulteert in één uitdager die dan in de daadwerkelijke America's Cup de Zwitsers mag uitdagen. Ook die definitieve race vindt plaats bij Valencia. Als het gaat waaien. Foto AP, Fernando Bustamente Crew members of the U.S. BMW Oracle team wait for wind to sail off the coast of Valencia, Spain, Wednesday, April 18, 2007. The start of the Louis Vuitton Cup was delayed for the third straight day Wednesday because of a lack of wind. (AP Photo/Fernando Bustamante) Associated Press

De bemanning van de BMW Oracle wacht voor de derde achtereenvolgende dag op wind. De zeilrace om de Louis Vuitton Cup, waaraan vier jaar van voorbereidingen vooraf is gegaan, is wegens tegenvallende weersomstandigheden inmiddels drie keer uitgesteld.

De Louis Vuitton Cup is onderdeel van de strijd om de America’s cup, een zeilwedstrijd die voor het eerst werd gezeild in 1851. Daarmee is de beker, de Auld Mug, de oudste trofee waar nog om gestreden wordt. De America’s Cup is vernoemd naar de eerste winnaar van de race, het jacht America van The New York Yacht Club.

De traditie schrijft voor dat om de cup alleen kan worden gestreden door de vorige winnaar uit te dagen, waarbij díe dan de regels van de wedstrijd mag bepalen. Het heeft 132 jaar geduurd voordat de trofee New York verliet. Weliswaar hebben de Amerikanen de cup later terug gewonnen alleen was dit de San Diego Yacht Club.

De laatste Cup is gezeild in 2003 en werd voor het eerst gewonnen door een Europees team, nota bene door een team uit een land dat niet aan een zee gelegen is: Zwitserland.

Aan de wedstrijd in Valencia zijn sinds 2004 veertien voorrondes voorafgegaan. Deze Louis Vuitton Cup resulteert in één uitdager die dan in de daadwerkelijke America's Cup de Zwitsers mag uitdagen. Ook die definitieve race vindt plaats bij Valencia. Als het gaat waaien.