Coe onthult beeld Blankers-Koen

HENGELO, 19 april. Oud-olympisch kampioen Sebastian Coe komt naar Hengelo om daar het bronzen beeld van de legendarische atlete Fanny Blankers-Koen te onthullen. Dat berichtte vandaag de organisatie van de FBK Games. De Engelsman Coe was een vermaard middellangeafstandloper. Hij won onder meer goud bij de Spelen van 1980 en 1984 op de 1500 meter en was zestien jaar in het bezit van het wereldrecord op de 800 meter. Sir `Seb` Coe is momenteel voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen van 2012 in Londen. Het beeld van de in 2004 overleden Fanny Blankers-Koen, die vier keer goud won op de Spelen van 1948 in Londen, is op ware grootte in brons gegoten. Het ontwerp is van kunstenares Antoinette Ruiter. De onthulling is op 9 mei op het plein voor het FBK-stadion in Hengelo.