5 Krant kopen

Virtuele straatkrantverkoper

Straatkrant op Second Life

www.secondlife.nl, 2,50 euro

Bedrijven wisten het al, en daklozen nu dus ook: op Second Life is geld te verdienen. Sinds een paar weken is er de eerste dakloze virtuele straatkrantverkoper. Robert Donkers, alias de dakloze dj, verkoopt zijn Haags Straatnieuws online. Net als in het echt verkoopt zijn Avatar kranten op straat. Digitale exemplaren die je na het overmaken van de nodige Lindendollars kan downloaden. In zijn eerste uur op het web verkocht Robert tien exemplaren. Meer dan in de werkelijkheid. „Straatkrantverkopers zijn zelfstandig ondernemers die een eerlijk product aanbieden”, zegt Elke Swart, hoofdredacteur van het Haags Straatnieuws. „Ze mogen dus zeker niet ontbreken in de handelsketen van Second Life.” Robert start volgende week de verkoop van een nieuwe editie. Omdat hij geen laptop met wifi heeft, mag hij surfen bij een internetbureau. Second Life lijkt steeds meer op het echte leven. (JvG)