1 Game

De spelomgeving reageert op het ritme van de hiphopmuziek. Zelfs de horizon lijkt mee te ‘bouncen’.

Def Jam Icon

Electronic Arts, PlayStation 3 en Xbox 360, 65 euro

De Def Jam serie van Electronic Arts laat spelers knokken met bekende rappers en hiphopsterren. Het flinterdunne verhaal wordt overschaduwd door de aanwezigheid van bekende gezichten en vette beats. Zo komen de levensecht lijkende rappers BigBoi, Ludacris, The Game, Lil Jon, Red Man en Fat Joe voorbij. Voor het nieuwste deel, Def Jam Icon, hebben de makers de muziek een nog belangrijkere rol toebedeeld. Nieuw is dat de speelomgeving reageert op het ritme van de hiphopmuziek. Zo klapt een rol van de wasstraat op de maat van de bas naar voren. Gooi je op dat moment je tegenstander naar de rol, dan loopt deze extra schade op. Elektriciteitskastjes, gasflessen, deuren, machines en andere voorwerpen zijn interactief en kunnen, mits goed getimed op de muziek, dienst doen als ‘wapen’. Zelfs de horizon lijkt mee te ‘bouncen’ op de muziek. Nog leuker wordt het wanneer je tegenstander tijdelijk op de grond ligt en je beide analoge pookjes van de spelcontroller als draaitafels kunt gebruiken. Je zet de favoriete muziek op van je personage en wordt nog sterker. (JM)