Wapens

Rifles are displayed, in a gun case, at a gun store in Tokyo April 17, 2007. Gun ownership in Japan is extremely limited because of the country's strict licensing regulations for firearms and ammunition sales. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (JAPAN) Meer informatie is te vinden op: www.lcav.org en www.csgv.org. www.csgv.org: stop gun violence REUTERS

Het tweede amendement bij de Amerikaanse grondwet geeft iedere burger het recht een wapen te dragen. Over de moderne interpretatie van dat grondwetsartikel uit 1791 is in de Verenigde Staten al jaren een fel debat aan de gang. Naast de talrijke lobby’s van voorstanders van vrij wapenbezit, zoals de National Rifle Association, zijn er ook organisaties die het wetsartikel ter discussie stellen. Zo is daar de Legal Community Against Violence, een advocatenorganisatie die ijvert voor hervorming van de wapenwet. Op de website vindt de bezoeker een handzaam overzicht van de Amerikaanse wapenwetgeving per staat en een reeks publicaties over het onderwerp. Op de weblocatie van de Coalition to Stop Gun Violence, een coalitie van 45 Amerikaanse organisaties tegen wapengeweld, staan rapporten, publicaties en statistieken over wapengeweld in de Verenigde Staten.

Meer informatie is te vinden op: www.lcav.org en www.csgv.org.