Voorlopig flink wat zon

Als deze aprilmaand de huidige koers voortzet, zouden we wel eens op een gemiddelde temperatuur van 4 graden boven normaal kunnen uitkomen. Dat zou dan wederom een warmterecord betekenen.

Middagwaarden beneden ‘normaal’ zijn deze maand nog maar twee keer voorgekomen, op 3 en 4 april.

Vrijdag is het aan de kille kant, verder vertoeven we ruim boven onze stand. Dat het tijdens de nachten behoorlijk kan afkoelen merken we onder andere komende nacht. De temperaturen gaan omlaag tot 1 à 2 graden boven nul, aan de grond zal het her en der licht vriezen.

Morgenochtend is er verspreid enige mist mogelijk. Nadat die is opgelost, blijven vrij zonnige condities over. De westenwind trekt wel aan en wordt in de noordelijke provincies vrij krachtig, 5 Bft.

Op de Waddenzee en aan de noordwestkust staat windkracht 6. Vanuit het noorden arriveert in de loop van de middag bewolking met in Groningen plaatselijk wat regen. De maxima variëren van 14 graden pal aan zee tot 18 à 19 graden in Limburg en Noord-Brabant.

Na morgen is het allemaal een stuk rustiger voor wat betreft de wind. Vrijdag lijkt frisjes te verlopen met een graad of 13 ‘s middags, maar daarna lopen de middagtemperaturen snel op naar 18 tot 23 graden op zondag.