Rob Rensenbrink beste buitenlander in België

Robbie Rensenbrink is volgens de kenners, trainers en oud-trainers, de beste buitenlands voetballer die ooit in de Belgische competitie heeft gespeeld. Dat blijkt uit een onderzoek van het weekblad Sport-Voetbal Magazine dat vandaag verschijnt. In de Belgische competitie zijn in de loop der jaren zo'n 1.500 buitenlanders actief geweest of nog actief. De Congolezen Paul Bonga Bonga (Standard) en Léon Mokuna (AA Gent) waren in de jaren zestig de eersten. Nederlanders waren graag geziene gasten. Tien (oud-)oefenmeesters, onder wie Georges Heylens, Jan Ceulemans, Paul Van Himst en Wilfried Van Moer, kozen uit een long-list van zestig spelers de allerbesten. Rob Rensenbrink, die dit jaar zestig jaar wordt, werd unaniem op de eerste plaats gezet. De voormalige aanvaller van Anderlecht kreeg de voorkeur boven zijn clubgenoten Pär Zetterberg (Zwe) en Juan Lozano (Spa). De laatste deelde de derde plaats met Simon Tahamata en Jan Boskamp. De Nederlanders Jan Mulder en Arie Haan eindigden ook in de toptien. (ANP)