Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is Ruud Hollander, hoofdredacteur van Psychologie Magazine, dat 25 jaar bestaat. Hollander blikt terug, vertelt over het jubileumnummer en over een jubileumexpositie in de Kunsthal in Rotterdam. Radio1, 19.04-20.04u.

Desmet live. Journalist Henk Hofland maakt promotie voor zijn boek Cicero Consultants. Acteur Fabian Jansen van het Onafhankelijk Toneel komt praten over zijn theaterstuk Door ‘t stof. Het stuk gaat over twee mensen op de dag na de aanslagen op 11 september 2001 in New York, van wie familie denkt dat zij zij bij de aanslagen zijn omgekomen. Raimond Wouda vertelt over zijn fototentoonstelling School waarvoor hij fotografeerde op middelbare scholen. Christine Wagner praat over het vredesfestival De Kunst van verzoening. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Onder meer een gesprek met Hans Steketee over zijn voor de Bob den Uyl Prijs 2007 genomineerde boek Eiland tussen de oren. Het Verenigd Koninkrijk achter de schermen, waarin hij zijn ervaringen beschrijft als correspondent voor NRC in het Verenigd Koninkrijk. Concertzender 20.02-22.02u.